Loading...

Campings in Duitsland

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft een gematigd klimaat door het hele land met warme zomers en koude winters, maar lange periodes van vorst of sneeuw zijn zeldzaam. Regen valt het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 3 graden Celsius en in juli is het 22 graden Celsius. Extreme temperaturen bereiken soms -10°C in de winter en 35°C in de zomermaanden.

Door de verschillende berg- en heuvelgebieden vind je door het hele land veel variatie in het weer. Zelfs binnen een straal van honderd kilometer kun je grote verschillen in temperatuur en hoeveelheid neerslag ervaren. In de zomer wordt het naar het zuiden toe warmer, maar in de wintermaanden is het precies andersom.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Duitsland

Kamperen in Brandenburg

Kamperen in Brandenburg

Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Brandenburg staat bekend om zijn goed bewaard gebleven natuurlijke omgeving.

Deelstaat Brandenburg in Duitsland
Kamperen in Berlijn

Kamperen in Berlijn

Berlijn

.

Populaire plaatsen

Berlijn 1

Deelstaat Berlijn in Duitsland
Kamperen in Baden-Württemberg

Kamperen in Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland. Baden-Württemberg grenst in het zuiden aan Zwitserland en het Bodenmeer, in het westen aan Frankrijk. In het zuidwesten ligt het Zwarte Woud, van het zuiden naar het noordoosten ligt de Schwäbische Alb.

Deelstaat Baden-Württemberg in Duitsland
Kamperen in Beieren

Kamperen in Beieren

Beieren

De Vrijstaat Beieren ligt in het zuidoosten van het land. De hoofdstad van Beieren is München. Beieren grenst aan de landen Oostenrijk en Tsjechië. De Beierse Alpen grenzen aan Oostenrijk en vormen de hoogste bergen van Duitsland.

Deelstaat Beieren in Duitsland
Kamperen in Hessen

Kamperen in Hessen

Hessen

Hessen is een deelstaat in het midden van Duitsland. De hoofdstad van Hessen is Wiesbaden, de grootste stad is Frankfurt am Main. Ten oosten van Darmstadt, ten zuiden langs de Hessische Bergstraße en ten westen van Wiesbaden langs de Rheingau, vindt wijnbouw plaats.

Deelstaat Hessen in Duitsland
Kamperen in Hamburg

Kamperen in Hamburg

Hamburg

De stad maakt geen deel uit van een deelstaat, maar vormt er zelf een. De waddeneilanden Neuwerk en Scharhörn, zo'n 100 kilometer van Hamburg gelegen, vallen ook onder Hamburg.

Populaire plaatsen

Hamburg 2

Deelstaat Hamburg in Duitsland
Kamperen in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Kamperen in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Mecklenburg-Voor-Pommeren wordt in het noorden begrensd door de Oostzee, waarin grote eilanden als Rügen en Usedom en schiereilanden als Fischland-Darß-Zingst en een reeks kleinere eilanden liggen.

Deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren in Duitsland
Kamperen in Nedersaksen

Kamperen in Nedersaksen

Nedersaksen

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. Nedersaksen ligt grotendeels in de Noord-Duitse Laagvlakte; het noorden en westen van Nedersaksen zijn daardoor erg vlak. In het uiterste zuiden ligt echter het Teutoburgerwoud, dat tot maximaal 446 m reikt. Oostelijk van Hannover verheft zich de Harz..

Deelstaat Nedersaksen in Duitsland
Kamperen in Noordrijn-Westfalen

Kamperen in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat in het westen van Duitsland. In Noordrijn-Westfalen zijn met ca. 700 musea verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen in Europa te vinden. Het Nationaal Park Eifel en veertien natuurparken beslaan meer dan een kwart van de regio. Vakantie op het platteland wordt voornamelijk in de middelgebergtes van Sauerland, Siegerland-Wittgenstein, Bergisches Land en Eifel doorgebracht.

Deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland
Kamperen in Rijnland-Palts

Kamperen in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts ligt in het zuidwesten van Duitsland. Deze deelstaat is ook de grootste wijnleverancier van het land. Van Duitslands 13 kwaliteitswijngebieden liggen er 6 in Rijnland-Palts. Dat zijn de wijnstreken Ahr, Mittelrhein, Mosel, Nahe, Rheinhessen en Palts.

Deelstaat Rijnland-Palts in Duitsland
Kamperen in Sleeswijk-Holstein

Kamperen in Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein is de noordelijkste van de zestien deelstaten van Duitsland. Sleeswijk-Holstein ligt in de kern van het schiereiland Jutland in het noorden van Duitsland. De deelstaat grenst aan Denemarken in het noorden, de Noordzee in het westen.

Deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland
Kamperen in Saarland

Kamperen in Saarland

Saarland

Saarland is een van de zestien deelstaten in Duitsland. Saarland wordt begrensd door Frankrijk in het zuiden en westen, het Groothertogdom Luxemburg in het uiterste noordwesten en Rijnland-Palts in het noorden en oosten. De deelstaat is genoemd naar de Saar, een rivier die stroomt van het zuiden naar het noordwesten. De Moezel vormt de grens met Luxemburg.

Populaire plaatsen

Losheim 1 Gersheim 1 Nohfelden 1

Deelstaat Saarland in Duitsland
Kamperen in Saksen

Kamperen in Saksen

Saksen

De Vrijstaat Saksen is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Saksen grenst aan Polen, Tsjechië en aan de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg. Hoogste berg is de Fichtelberg met 1215 m.

Deelstaat Saksen in Duitsland
Kamperen in Thüringen

Kamperen in Thüringen

Thüringen

De Vrijstaat Thüringen is een deelstaat in het midden van de bondsrepubliek Duitsland. In het noorden bevinden zich naast de uitlopers van de Harz geïsoleerde heuvelruggen. Het hart van de deelstaat wordt ingenomen door het Thüringer Bekken. Het zuiden van Thüringen wordt gedomineerd door het middelgebergte het Thüringer Woud. In het zuidwesten heeft Thüringen haar aandeel in het vulkanische Rhöngebergte.

Deelstaat Thüringen in Duitsland

Reisadvies Duitsland

Reisadvies Duitsland
Reisadvies

Reisadvies Duitsland

In geval van nood
In geval van nood

Top