Loading...

Campings in Hongarije

Klimaat Hongarije

Hongarije heeft een landklimaat in het oosten, een zeeklimaat in het westen en een mediterraan zeeklimaat in het zuiden. Over het algemeen komt het, gezien de gemiddelde temperaturen en neerslag, grotendeels overeen met een landklimaat. Dat betekent warme zomers en koude winters.

Hongarije heeft ongeveer 2000 - 2200 zonuren per jaar, wat een behoorlijk hoog aantal is. In de zomer (juni - september) stijgen de temperaturen overdag tot 25 tot 30 graden Celsius. De zomer is ook de natste periode met 50 tot 90 millimeter regen per maand. Doordat Hongarije wordt omringd door heuvels en berggebieden, krijgen depressies veel minder kans om Hongarije te bereiken. Dit maakt Hongarije een relatief droog land met slechts 400 tot 500 millimeter neerslag per jaar. Het westen is echter iets natter dan het oosten.

De gemiddelde temperatuur in Hongarije in de winter is aan de lage kant met gemiddelde dagtemperaturen die net rond of boven het vriespunt liggen en nachttemperaturen van gemiddeld ongeveer vijf graden onder het vriespunt. Gemiddeld is Hongarije ongeveer dertig dagen per jaar bedekt met sneeuw.

De lente (mei en juni) is de beste tijd om Hongarije te bezoeken met aangename temperaturen en veel zonuren.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Hongarije

Kamperen in Bács-Kiskun

Kamperen in Bács-Kiskun

Bács-Kiskun

.

Populaire plaatsen

Tiszakécske 1

 Bács-Kiskun in Hongarije
Kamperen in Budapest

Kamperen in Budapest

Budapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is gelegen aan weerszijden van de Donau. Boedapest is een zeer groene stad te noemen. De bossen in de heuvels van Buda zijn beschermd natuurgebied. De hoogste piek hier is de János berg met 567 meter. Het belangrijkste park van de stad is het stadsplantsoen, Városliget.

Populaire plaatsen

Boedapest 1

Gewest Budapest in Hongarije
Kamperen in Heves

Kamperen in Heves

Heves

.

Populaire plaatsen

Várgesztes 1

 Heves in Hongarije
Kamperen in Somogy

Kamperen in Somogy

Somogy

Somogy is een van de 19 comitaten van Hongarije. Somogy ligt in het zuidwesten van het land tussen het Balatonmeer en de rivier de Dráva, die de grens met Kroatië vormt. De zuidoever van het Balatonmeer met bekende toeristensteden als Siófok maakt er deel van uit.

Gewest Somogy in Hongarije
Kamperen in Veszprém

Kamperen in Veszprém

Veszprém

Veszprém is een comitaat in het westen van Hongarije. Veszprém wordt gekenmerkt door de Bakonyheuvels en de noord- en noordwestkust van het Balaton.

Gewest Veszprém in Hongarije

Reisadvies Hongarije

Reisadvies Hongarije
Reisadvies

Reisadvies Hongarije

In geval van nood
In geval van nood

Top