Loading...

Campings in Kroatië

Klimaat Kroatië

Kroatië is een land in de Balkan aan de oostkant van de Adriatische Zee, ten oosten van Italië. Het klimaat is afhankelijk van de afstand tot de Adriatische Zee, dus de meeste plaatsen in Kroatië hebben verschillende weersomstandigheden. Veel steden in Kroatië bieden het hele jaar door goed weer. Bijvoorbeeld de stad Dubrovnik, een kuststad met een typisch mediterraan klimaat. Juli en augustus zijn de warmste maanden en januari en februari zijn de koudste maanden van het jaar.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Kroatië

Kamperen in Zagreb

Kamperen in Zagreb

Zagreb

Zagreb is een provincie in centraal Kroatië. De provincie grenst aan drie kanten aan de Kroatische hoofdstad Zagreb, die niet tot de provincie behoort, maar er wel de provinciehoofdstad van is.

Populaire plaatsen

Tuheljske Toplice 2

Provincie Zagreb in Kroatië
Kamperen in Krapina-Zagorje

Kamperen in Krapina-Zagorje

Krapina-Zagorje

.

Populaire plaatsen

Tuheljske Toplice 4

Provincie Krapina-Zagorje in Kroatië
Kamperen in Karlovac

Kamperen in Karlovac

Karlovac

Karlovac is een provincie in centraal Kroatië. De provincie Karlovac strekt zich in het noorden uit tot de warmwaterbronnen van Jamnica; in het zuiden strekt de provincie zich uit tot het berggebied van Gorski kotar en Lika. De berg Bjelolasica is het grootste wintersportrecreatieoord van Kroatië.

Provincie Karlovac in Kroatië
Kamperen in Primorje-Gorski Kotar

Kamperen in Primorje-Gorski Kotar

Primorje-Gorski Kotar

Primorje-Gorski Kotar is een provincie in het westen van Kroatië. Tot de provincie behoren de Kvarner en de omliggende Noord-Kroatische zeekust, en de bergachtige regio Gorski Kotar. Bekende eilanden van deze provincie zijn Krk, Cres, Losinj en Rab.

Provincie Primorje-Gorski Kotar in Kroatië
Kamperen in Lika-Senj

Kamperen in Lika-Senj

Lika-Senj

Lika-Senj is een provincie in Kroatië waar het gebied de Lika en delen van de Noord-Adriatische kust onder vallen, vlak bij de stad Senj, inclusief het noordelijke deel van het eiland Pag. In deze provincie liggen de Plitvicemeren en het Velebitgebergte.

Provincie Lika-Senj in Kroatië
Kamperen in Zadar

Kamperen in Zadar

Zadar

Zadar is een provincie in Kroatië, hieronder valt het noordelijke Dalmatië en het Zuidoosten van Lika. De eilanden Ugljan, Pasman en het grootste gedeelte van Pag en enkele andere, kleinere eilanden behoren tot de provincie. Ook het nationale park Paklenica ligt in Zadar.

Provincie Zadar in Kroatië
Kamperen in Sibenik-Knin

Kamperen in Sibenik-Knin

Sibenik-Knin

De provincie Sibenik-Knin is een provincie in het midden-noorden van het Kroatische Dalmatië. Bij de provincie horen 242 eilanden, waaronder het nationale park van de Kornaten. Een tweede nationaal park in de provincie is Krka. Het reliëf van het vasteland kenmerkt zich door kalkstenen bergruggen. Het gebied rond Sibenik kent een mediterraan klimaat met warme zomers, waarin de zeewind voor afkoeling zorgt, en droge winters.

Provincie Sibenik-Knin in Kroatië
Kamperen in Split-Dalmatië

Kamperen in Split-Dalmatië

Split-Dalmatië

De provincie Split-Dalmatië is de centraal-zuidelijke provincie van het Kroatische Dalmatië. De provincie is verdeeld in drie natuurlijke delen: het hoger gelegen binnenland met vele karstvelden; de smalle kustlijn met een hoge bevolkingsdichtheid en de eilanden tussen de Dalmatische kust en de Adriatische Zee..

Provincie Split-Dalmatië in Kroatië
Kamperen in Istrië

Kamperen in Istrië

Istrië

Istrië is de westelijkste provincie van Kroatië. De provincie omvat het grootste gedeelte van het Istrische schiereiland.

Provincie Istrië in Kroatië
Kamperen in Dubrovnik-Neretva

Kamperen in Dubrovnik-Neretva

Dubrovnik-Neretva

Dubrovnik-Neretva is de zuidelijkste Kroatische provincie, gelegen in het zuiden van Dalmatië. In het oosten, bij de grens met Herzegovina, bevindt zich een deel van de Dinarische Alpen. In de smalle kuststrook tussen dit gebergte en de Adriatische Zee bevinden zich vele kustdorpjes en -stadjes. De kust is hier grillig en heeft vele baaien. De provincie trekt veel natuurliefhebbers.

Provincie Dubrovnik-Neretva in Kroatië
Kamperen in Međimurje

Kamperen in Međimurje

Međimurje

.

Populaire plaatsen

Sveti Martin na Muri 2

Provincie Međimurje in Kroatië
Top