Loading...

Campings in Noorwegen

Klimaat Noorwegen

In Noorwegen varieert het klimaat van de kust tot in het binnenland. In feite heeft Noorwegen vijf verschillende klimaattypes. De kustgebieden hebben een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en koelere zomermaanden. In het binnenland heerst een landklimaat met koudere winters, maar een warmere zomer. Door de warmte van de Golfstroom is Noorwegen een stuk warmer dan van de ligging verwacht mag worden.

Verder naar het noorden vind je een combinatie van drie klimaattypes. Het binnenland heeft voor een groot deel een koel landklimaat dat overgaat in een toendraklimaat en op sommige hoger gelegen delen in centraal Noorwegen een Alpenklimaat. In de winter kun je zeer lage temperaturen verwachten met zelfs min 40 graden Celsius. De temperatuur verandert echter snel van dag tot dag.

Dus wat is de beste tijd om naar Noorwegen te reizen? Het hangt natuurlijk af van de reden waarom je Noorwegen bezoekt, maar wij denken dat de zomer de beste tijd is om te bezoeken. De beste maanden zijn juni, juli en augustus. Dit is de periode met de hoogste temperaturen en de meeste zonneschijn (en veel zonuren per dag!). Qua neerslag moet je een beetje geluk hebben. Het kan dagenlang droog zijn, maar het kan ook voorkomen dat het elke dag van de week regent. De temperaturen in het zuiden van Noorwegen vallen tussen de 25 en 30 graden Celsius. In Noors Lapland ervaar je ook gemiddelde temperaturen rond de 23 graden Celsius.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Noorwegen

Kamperen in Rogaland

Kamperen in Rogaland

Rogaland

Rogaland is een provincie van Noorwegen. Rogaland is voornamelijk een kustgebied met fjorden, stranden en eilanden, met als belangrijkste eiland Karmøy. De uitgestrekte Boknafjorden is de grootste baai, met vele fjorden die er zich vanaf aftakken. Rogaland herbergt vele natuurlijke wonderen, zoals Prekestolen, Kjerag en Gloppedalsura.

Populaire plaatsen

Stavanger 1

Provincie Rogaland in Noorwegen
Kamperen in Møre og Romsdal

Kamperen in Møre og Romsdal

Møre og Romsdal

Møre og Romsdal is een provincie in het meest noordelijke deel van West-Noorwegen. De bergketen Trollheimen bevindt zich gedeeltelijk in Møre og Romsdal. Traditioneel is de provincie verdeeld in drie districten. Van noord naar zuid zijn dit Nordmøre, Romsdal en Sunnmøre. Vanwege geografische kenmerken heeft de provincie veel bewoonde eilanden en wordt het doorsneden door verschillende diepe fjorden.

Populaire plaatsen

Fosnavag 1

Provincie Møre og Romsdal in Noorwegen
Kamperen in Troms

Kamperen in Troms

Kamperen in Viken

Kamperen in Viken

Viken

Viken is een provincie in Oost-Noorwegen.

Populaire plaatsen

Nore 1

Provincie Viken in Noorwegen
Kamperen in Innlandet

Kamperen in Innlandet

Innlandet

De noordelijke en westelijke delen van de provincie Innlandet worden gedomineerd door de berggebieden Rondane, Dovrefjell en Jotunheimen. De berg Galdhøpiggen bevindt zich in het Innlandet-deel van Jotunheimen. De oostelijke en zuidelijke delen van de provincie bestaan voornamelijk uit bossen en landbouwgrond.

Populaire plaatsen

Vågå 1

Provincie Innlandet in Noorwegen
Kamperen in Vestfold og Telemark

Kamperen in Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark is de meest zuidelijke provincie in Oost-Noorwegen die bestaat uit twee verschillende en afzonderlijke traditionele regio's.

Populaire plaatsen

Miland 1 Haukvik 1 Lunde 1 1

Provincie Vestfold og Telemark in Noorwegen
Kamperen in Vestland

Kamperen in Vestland

Vestland

Vestland is een provincie van Noorwegen. Vestland ligt aan de westkust van Noorwegen. Het wordt opgesplitst door verschillende lange, diepe fjorden. Ongeveer de helft van het Hardangervidda National Park ligt in de provincie. De provincie bevat ook veel bekende watervallen.

Populaire plaatsen

Forde 1

Provincie Vestland in Noorwegen
Kamperen in Trøndelag

Kamperen in Trøndelag

Trøndelag

Trøndelag is een provincie in centraal Noorwegen. Langs de kust in het zuidwesten liggen de grootste eilanden van Noorwegen ten zuiden van de poolcirkel. In het uiterste zuiden zijn de bergketens Dovrefjell en Trollheimen, en in het zuidoosten zijn hooglanden en bergplateaus. Er zijn veel nationale parken in de regio.

Populaire plaatsen

Trondheim 1

Provincie Trøndelag in Noorwegen

Reisadvies Noorwegen

Reisadvies Noorwegen
Reisadvies

Reisadvies Noorwegen

In het geval van nood
In het geval van nood

Top