Loading...

Campings in Oostenrijk

Klimaat Oostenrijk

Oostenrijk heeft een gematigd en alpien klimaat. In de zomer is de temperatuur overdag warm en het kan zelfs warm zijn, maar de nachten zijn koel. De winters zijn koud met temperaturen die regelmatig onder het vriespunt dalen. Het terrein is zeer bergachtig vanwege de aanwezigheid van de Alpen; slechts 32% van het land ligt onder de 500 meter, en het hoogste punt is 3.797 meter. Dit maakt Oostenrijk tot een populaire bestemming voor skiën en snowboarden.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Oostenrijk

Kamperen in Burgenland

Kamperen in Burgenland

Burgenland

Burgenland is de meest oostelijke en minst bevolkte staat van Oostenrijk. Burgenland en Hongarije delen de Neusiedler See, een meer dat bekend staat om zijn riet en ondiepte, evenals het milde klimaat het hele jaar door. De Neusiedler See is het grootste meer van Oostenrijk en is een grote toeristische attractie, die ornithologen, zeilers en wind- en kitesurfers naar de regio ten noorden van het meer brengt.

Deelstaat Burgenland in Oostenrijk
Kamperen in Karinthië

Kamperen in Karinthië

Karinthië

Karinthië is de meest zuidelijke Oostenrijkse staat. Gelegen in de oostelijke Alpen, staat het bekend om zijn bergen en meren. Vanwege het gevarieerde terrein zijn er tal van verschillende microklimaten. Desalniettemin is het gemiddelde aantal uren zonneschijn het hoogste van alle deelstaten in Oostenrijk.

Deelstaat Karinthië in Oostenrijk
Kamperen in Neder-Oostenrijk

Kamperen in Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk ligt in de noordoostelijke hoek van het land en is verdeeld in vier regio's: in het noordoosten ligt het heuvelachtige Weinviertel, het grootste deel van het Waldviertel is een granieten plateau, het Mostviertel wordt gedomineerd door de uitlopers van de Kalkalpen en het Industrieviertel.

Deelstaat Neder-Oostenrijk in Oostenrijk
Kamperen in Opper-Oostenrijk

Kamperen in Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk

Opper-Oostenrijk is een deelstaat van Oostenrijk en grenst aan Duitsland en Tsjechië en aan de Oostenrijkse Bundeslanden Neder-Oostenrijk, Stiermarken en Salzburg. Het bestaat uit vier historische kwartieren: het Mühlviertel in het noordoosten, het Traunviertel in het zuidoosten, het Innviertel in het noordwesten en het Hausruckviertel in het zuidwesten.

Deelstaat Opper-Oostenrijk in Oostenrijk
Kamperen in Salzburg

Kamperen in Salzburg

Salzburg

Salzburg is een deelstaat van Oostenrijk. De deelstaat wordt ter onderscheiding van de stad ook Salzburgerland genoemd. Het ligt in het noorden van het land, vlakbij de grens met de Duitse deelstaat Beieren. Door het zuiden lopen de belangrijkste bergketens van de alpenkloof met talloze drieduizenders. Het Dachstein-massief en de bergketens van de Berchtesgadener Alpen van de Noordelijke Kalkalpen grenzen aan het Salzburger Land in het oosten en noorden.

Deelstaat Salzburg in Oostenrijk
Kamperen in Stiermarken

Kamperen in Stiermarken

Kamperen in Tirol

Kamperen in Tirol

Tirol

Tirol is een staat in het westen van Oostenrijk. Het grondgebied van de staat ligt volledig in de oostelijke Alpen bij de Brennerpas. De hoogste berg in de staat is de Großglockner, onderdeel van het Hohe Tauern-gebergte op de grens met Karinthië. Het heeft een hoogte van 3.797 m en is daarmee de hoogste berg van Oostenrijk.

Deelstaat Tirol in Oostenrijk
Kamperen in Vorarlberg

Kamperen in Vorarlberg

Vorarlberg

Vorarlberg is een deelstaat van Oostenrijk. Het ligt in het uiterste westen van het land. Bekende regio's zijn het Bregenzerwald, Montafon, het Bodenmeer. Veel beoefende en populaire sporten op het Bodenmeer zijn zwemmen, duiken, (kite)surfen. De omgeving rondom het Bodenmeer kent een breed netwerk aan wandel- en fietspaden. Dit maakt de regio populair voor fiets- en wandelvakanties.

Deelstaat Vorarlberg in Oostenrijk
Kamperen in Wenen

Kamperen in Wenen

Wenen

Wenen is de nationale hoofdstad, de grootste stad en een van de negen deelstaten van Oostenrijk.

Populaire plaatsen

Sankt Peter am Kammersberg 1

Deelstaat Wenen in Oostenrijk

Reisadvies Oostenrijk

Reisadvies Oostenrijk
Reisadvies

Reisadvies Oostenrijk

In geval van nood
In geval van nood

Top