Loading...

Campings in Spanje

Klimaat Spanje

Doordat Spanje een afwisselend landschap heeft en voornamelijk uit berggebieden bestaat, zijn er in dit land veel verschillende klimaten te vinden (mediterraan klimaat, landklimaat, zeeklimaat, woestijnklimaat, hooggebergte en zelfs een subtropisch klimaat). De meeste mensen beschouwen Spanje als een altijd zonnig en warm land, maar dit is niet altijd van toepassing. In de zomer is het inderdaad zonnig en warm en zelfs extreem warm in het binnenland. Dit geldt echter niet overal voor wintermaanden. In grote delen van Spanje voelen wintermaanden echt koud en winter aan.

Spanje is echter nog steeds een populaire winterbestemming en dat is ook niet zo gek met het heerlijke klimaat aan de kust. Vooral de Costa Blanca is in de winter enorm populair. De Canarische Eilanden zijn ook een perfecte winterbestemming. In de winter liggen de temperaturen rond de 18 graden Celsius aan de kust en op de Canarische Eilanden rond de 23 graden Celsius.

Het noorden van Spanje heeft te maken met een zeeklimaat waardoor zowel de zomer- als de wintermaanden mild zijn met relatief veel regen. Midden-Spanje heeft te maken met een landklimaat, waar de zomers extreem warm zijn en de winter koud met weinig tot geen neerslag.

In de Pyreneeën en op de Sierra Nevada kun je zowel in de winter als in het voorjaar skiën. Temperatuurverschillen in dit gebied kunnen in die periode oplopen tot 25 graden, van de kust tot de Sierra Nevada. De lente (april-juni) en herfst (september-november) zijn de beste seizoenen om Spanje te bezoeken.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Spanje

Kamperen in Andalusië

Kamperen in Andalusië

Andalusië

Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje. Andalusië heeft zeer diverse toeristische trekpleisters. De historische steden, zoals Granada, Sevilla en Córdoba. De bergketen Sierra Nevada, met een omvangrijk net van wandelroutes. Aan de kust is alle mogelijke watersport te ondernemen. De Costa del Sol en de Costa de la Luz.

Regio Andalusië in Spanje
Kamperen in Aragón

Kamperen in Aragón

Aragón

Aragón is gelegen in het noordoosten van Spanje. De noordelijke grens met Frankrijk wordt gevormd door de pieken van de Pyreneeën. Het centrale deel van Aragón is vlakker. Het terrein van de regio varieert van permanente gletsjers tot groene valleien, rijke weilanden en boomgaarden, tot de dorre steppevlaktes van de centrale laaglanden.

Regio Aragón in Spanje
Kamperen in Asturië

Kamperen in Asturië

Asturië

Asturië ligt aan de Cantabrische Zee, een gedeelte van de Atlantische Oceaan, in het noorden van Spanje. De Asturische kust wordt ook wel de Costa Verde genoemd. Over de gehele lengte ligt parallel aan de kust het Cantabrisch Gebergte, waarvan de Picos de Europa het hoogste deel vormt.

Regio Asturië in Spanje
Kamperen in Cantabrië

Kamperen in Cantabrië

Cantabrië

Cantabrië is een regio in het noorden van Spanje. De regio ligt aan de Cantabrische Zee. Vanwege relatief veel regenval is de regio zeer groen. In het gebergte van de regio is de Pico de tres Mares (piek van de drie zeeën) bijzonder, omdat er drie rivieren gevoed worden: de Duero, Nansa en Ebro.

Regio Cantabrië in Spanje
Kamperen in Castilië en León

Kamperen in Castilië en León

Castilië en León

Castilië en León ligt in het noordwesten van het land. Castilië en León omvat de noordelijke meseta, een hoogvlakte tussen de 600 en 800 meter boven de zeespiegel, omringd door randgebergten.

Regio Castilië en León in Spanje
Kamperen in Castilië-La Mancha

Kamperen in Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha

Castilië-La Mancha ligt in het midden van het Iberisch schiereiland en beslaat het grootste deel van de Submeseta Sur, de uitgestrekte vlakte die het zuidelijke deel van de Meseta Central vormt. Desondanks heeft de regio geen gebrek aan berglandschappen: de zuidelijke hellingen van de Sistema Central in het noorden, de Sistema Ibérico in het noordoosten en de Sierra Morena en Montes de Toledo in het zuiden.

Regio Castilië-La Mancha in Spanje
Kamperen in Catalonië

Kamperen in Catalonië

Catalonië

De regio ligt aan de kust van de Middellandse Zee en heeft een kustlijn die bestaat uit de Costa Brava, de Costa del Maresme, de Costa del Garraf en de Costa Daurada. De ruige kust van de "Costa Brava" staat bekend als een van de mooiste kusten van Spanje. Buiten de zeer drukke toeristische trekpleisters biedt de Costa Daurada rustige stranden en natuur.

Regio Catalonië in Spanje
Kamperen in Extremadura

Kamperen in Extremadura

Extremadura

Extremadura is een regio van Spanje. Het ligt in het zuidwesten van Spanje en grenst aan Portugal. Vanwege de lage industrialisatie heeft Extremadura veel van zijn natuurlijke reserves behouden. Hierdoor zijn er nog verschillende natuurparken (Sierra de Gredos, Nationaal Park Monfragüe) te vinden.

Populaire plaatsen

Cáceres 2

Regio Extremadura in Spanje
Kamperen in Galicië

Kamperen in Galicië

Galicië

Galicië is een regio van Spanje en ligt in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland. De kust is 1200 kilometer lang. Voor de kust liggen de archipel van Cíes, de archipel van Ons (bestaande uit de eilanden Ons en Onza), de archipel van Sálvora, en andere eilanden als Cortegada, Arousa, Sisargas en Malveiras. Een groot deel van de eilanden behoort tot beschermde natuurgebieden. Het binnenland van Galicië wordt voor een groot deel gevormd door uitgestrekte bosgebieden.

Regio Galicië in Spanje
Kamperen op de Balearen

Kamperen op de Balearen

Balearen

De Balearen zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland. De Balearen omvatten vier hoofdeilanden met permanente bewoning: Majorca, Minorca, Ibiza en Formentera. Andere kleinere eilanden zijn Cabrera, Espalmador, Aire en Dragonera.

Regio Balearen in Spanje
Kamperen in Madrid

Kamperen in Madrid

Madrid

Madrid is een regio van Spanje en is gelegen in het midden van het Iberisch schiereiland en op het centrale plateau. De regio herbergt bergtoppen die boven de 2.000 m uitkomen, steeneiken en laaggelegen vlaktes. De hellingen van het Guadarrama-gebergte zijn gehuld in dichte bossen van grove dennen en Pyreneese eik.

Populaire plaatsen

Madrid 2

Regio Madrid in Spanje
Kamperen in Navarra

Kamperen in Navarra

Navarra

Navarra is een regio van Spanje en ligt in het noorden van Spanje. Het grootste deel is bergachtig door de Pyreneeën. In het zuiden vindt men de valleien van de Ebro. In het noorden wordt het klimaat getypeerd door de besneeuwde bergen van de Pyreneeën en de frequente regen afkomstig van de Atlantische Oceaan terwijl het zuiden gedomineerd wordt door een droog woestijnklimaat.

Regio Navarra in Spanje
Kamperen in Baskenland

Kamperen in Baskenland

Baskenland

Het Baskenland is een regio van Spanje. Baskenland ligt aan de Atlantische Oceaan in het noorden van Spanje, ten westen van de Pyreneeën en de grens met Frankrijk.

Populaire plaatsen

San Sebastian 4 Etxarri 2

Regio Baskenland in Spanje
Kamperen in Valencia

Kamperen in Valencia

Valencia

Valencia is een regio van Spanje. De regio heeft een zeer lange kustlijn aan de Middellandse Zee. Door de invloed van de zee is het klimaat ook milder dan dat van regio's als Madrid die in het binnenland liggen. Dankzij de lange stranden en veel zon wordt de regio jaarlijks door veel toeristen bezocht.

Regio Valencia in Spanje

Reisadvies Spanje

Reisadvies Spanje
Reisadvies

Reisadvies Spanje

In geval van nood
In geval van nood

Top