Loading...

Campings in Tsjechië

Klimaat Tsjechië

De Tsjechische Republiek heeft een gematigd landklimaat. Dit betekent relatief hete zomers en koude, bewolkte en besneeuwde winters. De meeste regen valt tijdens de zomermaanden, van juni tot september. Het temperatuurverschil tussen zomer en winter is relatief hoog vanwege de geheel door land omgeven geografische ligging.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Tsjechië

Kamperen in Praag

Kamperen in Praag

Praag

Praag ligt in het centrum van westelijk Tsjechië, in de historische regio Bohemen. Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bouwstijlen in Praag, een van de grootste en oudste steden in Centraal-Europa, zijn zeer divers.

Hoofdstad Praag in Tsjechië
Kamperen in Zuid-Bohemen

Kamperen in Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen is een Tsjechische regio en ligt in het zuiden van het land en staat bekend om zijn vele vijvers. Een groot deel van het Šumava Nationaal Park ligt in Zuid-Bohemen. Het Boheemse Woud is een vakantiebestemming, met name voor wandelaars. Veel natuurlijke en culturele bezienswaardigheden zijn verbonden met meer dan 500 km gemarkeerde zomerpaden en fietspaden.

Regio Zuid-Bohemen in Tsjechië
Kamperen in Ústí nad Labem

Kamperen in Ústí nad Labem

Ústí nad Labem

Ústí nad Labem is een Tsjechische regio in het noordwesten van Bohemen. Tussen de hoge helling van het Ertsgebergte en de Boheemse Centrale Hooglanden met veel vulkanische heuvels, zijn er uitgestrekte gebieden die gedeeltelijk opnieuw worden gecultiveerd tot een landschap met vijvers, vlaktes en bosjes.

Populaire plaatsen

Šluknov 1 Šluknov 1 Benesov 1

Regio Ústí nad Labem in Tsjechië
Kamperen in Hradec Králové

Kamperen in Hradec Králové

Hradec Králové

De regio Hradec Králové is een regio van Tsjechië gelegen in het noordoostelijke deel van de historische regio Bohemen. Het Reuzengebergte en de Orlické, die in het noorden en noordoosten van de regio liggen, gaan over in het vruchtbare laagland van de Elbe. Tweederde van het gebied van het Nationaal Park Krkonoše ligt op het grondgebied van de regio.

Regio Hradec Králové in Tsjechië
Top