Loading...

Lauwersoog

Beleef Lauwersoog is een outdoor activiteiten organisator in Lauwersoog. Met Beleef Lauwersoog kunnen verschillende uitjes worden ondernomen op zowel de Waddenzee als in Nationaal Park Lauwersmeer. Bij Waddenpaviljoen De Noorman kan genoten worden van heerlijke gerechten met uitzicht op de Waddenzee.

Bekijk het aanbod

Over Lauwersoog

Rescueboot Tochten

Tijdens een rescueboot tocht ga je met een 'RIB' de Waddenzee op. Een RIB is een relatief kleine en zeer snelle en wendbare boot. Met name twee tochten zijn zeer populair, de Zeehonden Experience en de Rescueboot Experience.

De Zeehonden Experience is een rustige tocht van ongeveer drie kwartier. In ongeveer een kwartier tijd varen we naar een zandbank toe. Tijdens de laag water stand, want dan liggen de zeehonden daar op hun gemakt te rusten. Dankzij het kleine formaat van de boot kunnen we heel dichtbij komen. We blijven een kwartier liggen zodat iedereen op zijn gemak deze prachtige dieren kan bewonderen. Vervolgens varen we ook in ongeveer een kwartier tijd weer terug. Dankzij de rustig aard van deze tocht is deze voor de meeste leeftijden geschikt.

De Rescueboot Experience is een tocht van 1,5 uur met veel afwisseling. Met verschillende snelheden krijg je een volledige rondleiding over de Waddenzee. We varen naar verschillende locaties toe waar de gids af toe een stop maakt om te vertellen over het gebied en haar inwoners. Tijdens deze tocht is de kans ook groot dat je zeehonden tegenkomt. Als alle passagiers dit leuk vinden zal de schipper ook zeker de gashendel even goed open trekken en laten zien hoeveel power de rescueboot heeft. Deze tocht is niet geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met rugklachten of hele kleine kinderen die zichzelf nog niet goed vast kunnen houden.

Deze tochten worden regelmatig ingepland in onze online activiteiten agenda.

Rescueboot Tocht - Tijdelijke tochten en groepen

Voor groepen vanaf 6 of 8 personen kunnen rescueboot tochten ook op verzoek worden ingepland.

Ook zijn er nog andere rescueboot tochten soorten die enkel op aanvraag voor groepen worden gehouden. Bijvoorbeeld de 'Get Wet Tocht' waarbij de deelnemers een speciaal warmtepak aankrijgen en in de Waddenzee overboord gaan. Eenmaal overboord krijgen ze opdrachten die als team moeten worden uitgevoerd om te overleven op zee. De speciale warmte pakken zorgen ervoor dat de deelnemers warm en droog blijven. Een ideaal team-building uitje.

Ook worden er regelmatig tijdelijke tochten georganiseerd, gebaseerd op het seizoen. Bijvoorbeeld een tocht die plaatsvindt tijdens de zonsondergang, een tocht als het donker is en naar de sterren kan worden gekeken of een tocht speciaal voor fotografen en vogelaars.

Land Rover Safari

Tijdens de Land Rover Safari verken je gedurende 2 uur al rijdend de paden en velden van het Nationaal Park Lauwersmeer. Je komt daarbij allerlei vogels, grazers en andere (wilde) dieren tegen die in het park verblijven of op doorreis zijn. De gids vertelt je van alles over het gebied en haar inwoners.

De safari wordt gereden in samenwerking met Staatsbosbeheer waardoor we met de Land Rover op plekken kunnen komen die anders niet vrij toegankelijk zijn. We maken meerdere tussenstops op verschillende plekken en vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het gebied. Het Lauwersmeer was ooit onderdeel van de Waddenzee (en dus zout water) maar is in de jaren '60 afgesloten. Toen is een transitie begonnen naar zoetwater wat grote impact heeft gehad op zowel flora en fauna.

De Land Rover Safari wordt regelmatig ingepland in de online activiteiten agenda waar mensen zich gemakkelijk online kunnen aanmelden.

De Land Rover Safari kan voor groepen vanaf 6 personen op verzoek worden ingepland. De safari kan worden gereden met een maximale groepsgrootte van 14 personen.

Waddenpaviljoen De Noorman

Waddenpaviljoen De Noorman is gelegen in de haven van Lauwersoog en is een veelzijdige locatie met veel mogelijkheden voor zowel particuliere als zakelijke feesten, evenementen en bijeenkomsten. Zeker in combinatie met de mogelijkheden van Beleef Lauwersoog zijn er volop mogelijkheden om een volledige dag vol plezier én lekker eten en drinken te organiseren.

De Noorman is opgedeeld in twee verschillende zalen en heeft bovendien een groot terras. Altijd met uitzicht over de Waddenzee en de haven van Lauwersoog. Omdat de Lauwersoog haven een visserij haven is kan er volop genoten van heerlijke verse vis gerechten bij De Noorman. Al is er ook zeker meer dan genoeg keuze voor de vlees liefhebbers.

Beleef Lauwersoog laat je kracht en pracht van Lauwersoog beleven. Gevestigd in Waddenpaviljoen De Noorman kun je samen met Beleef Lauwersoog allerlei gave activiteiten ondernemen. Ga mee uit varen op een razendsnelle rescueboot, verken Nationaal Park Lauwersmeer tijdens een Land Rover Safari of maak een uitstapje naar een zandplaat midden in de Waddenzee. Ook voor zakelijke events en andere groepen en partijen kunnen een heerlijke dag beleven bij Beleef Lauwersoog. In samenwerking met Waddenpaviljoen De Noorman wordt ook altijd uitstekend voor de innerlijke mens gezorgd.

Lauwersoog
Lauwersoog
Beoordelingen
  • 78 Google reviews 4.2/5

Bekijk het aanbod

Top