Reisadvies Frankrijk

Reisadvies Frankrijk

Laatst gewijzigd op: 14-10-2021 | Nog steeds geldig op: 20-10-2021

De kleurcode van Frankrijk en het eiland Corsica is geel. Reizigers vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten bij verschillende activiteiten binnen Frankrijk een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Bij terugkeer uit Frankrijk en het eiland Corsica naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Frankrijk

 • U kunt vanuit Nederland naar Frankrijk reizen met uw coronabewijs (Digitale Corona Certificaat ? DCC), in Frankrijk ?pass sanitaire? genoemd, als u voldoet aan één van de volgende voorwaarden:
  • U bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). U kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
  • U heeft minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen. U kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met een print van uw coronabewijs QR-code;
  • U bent hersteld van COVID-19 en u heeft minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. U geldt dan als volledig gevaccineerd.
  • U bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat u hersteld bent met een positieve PCR/NAAT-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
  • Als u niet (volledig) bent gevaccineerd tegen of niet bent hersteld van COVID-19 moet u een negatieve PCR/NAAT- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 72  uur vóór vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname). 
  • Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden.
 • Lees meer over de erewoordverklaring (informatie in het Frans) en de voorwaarden (informatie in het Nederlands). Voor de laatste informatie over coronamaatregelen kunt u de website van de Franse overheid, in het Frans of in het Engels lezen.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten binnen Frankrijk een coronabewijs laten zien bij het bezoeken van culturele en sportactiviteiten, winkelcentra en horecazaken.
 • Let op: Het gele boekje is niet overal geldig omdat er geen coronabewijs (DCC) QR-code in staat. Neem dus ook een print van uw QR-code mee.

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland

Meer informatie

 • Lees de rubriek 'Coronavirus' en het volledige reisadvies van Frankrijk.

Download de kaart (PDF, 1,3 MB)

Kaart bij reisadvies Frankrijk
Kaart bij reisadvies Frankrijk

RIVM · Reisadvies Frankrijk en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Frankrijk willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Frankrijk staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Frankrijk RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Frankrijk?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Frankrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Frankrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Frankrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Frankrijk.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Frankrijk?

Lees hier meer over Frankrijk en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap