Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Laatst gewijzigd op: 11-10-2021 | Nog steeds geldig op: 20-10-2021

Nederland geldt voor het Verenigd Koninkrijk niet langer als risicogebied. Er is geen quarantaineplicht in het VK voor reizigers uit Nederland als u volledig gevaccineerd bent. U hoeft alleen nog een boeking voor een PCR-test op de tweede dag na aankomst te laten zien. De kleurcode van het Verenigd Koninkrijk is oranje, want het land is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Reis alleen naar het Verenigd Koninkrijk als het noodzakelijk is. Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent). Als u volledig gevaccineerd bent hoeft u niet in quarantaine na terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk, u moet wel een quarantaineverklaring bij u hebben. U kunt niet meer met een Nederlandse identiteitskaart naar het VK reizen. U kunt alleen met een paspoort naar het VK reizen. Meer informatie over de in het Verenigd Koninkrijk en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Download de kaart (PDF, 849 kB)

Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk
Kaart bij reisadvies Verenigd Koninkrijk

RIVM · Reisadvies Verenigd Koninkrijk en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Verenigd Koninkrijk willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Verenigd Koninkrijk staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Verenigd Koninkrijk RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Verenigd Koninkrijk?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Verenigd Koninkrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Verenigd Koninkrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Verenigd Koninkrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Verenigd Koninkrijk.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Verenigd Koninkrijk?

Lees hier meer over Verenigd Koninkrijk en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Verenigd Koninkrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap