Loading...

Campings in Duitsland

Klimaat Duitsland

Duitsland heeft een gematigd klimaat door het hele land met warme zomers en koude winters, maar lange periodes van vorst of sneeuw zijn zeldzaam. Regen valt het hele jaar door. De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 3 graden Celsius en in juli is het 22 graden Celsius. Extreme temperaturen bereiken soms -10°C in de winter en 35°C in de zomermaanden.

Door de verschillende berg- en heuvelgebieden vind je door het hele land veel variatie in het weer. Zelfs binnen een straal van honderd kilometer kun je grote verschillen in temperatuur en hoeveelheid neerslag ervaren. In de zomer wordt het naar het zuiden toe warmer, maar in de wintermaanden is het precies andersom.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Duitsland

Kamperen in Nedersaksen

Kamperen in Nedersaksen

Nedersaksen

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. Nedersaksen ligt grotendeels in de Noord-Duitse Laagvlakte; het noorden en westen van Nedersaksen zijn daardoor erg vlak. In het uiterste zuiden ligt echter het Teutoburgerwoud, dat tot maximaal 446 m reikt. Oostelijk van Hannover verheft zich de Harz..

Deelstaat Nedersaksen in Duitsland
Kamperen in Noordrijn-Westfalen

Kamperen in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een deelstaat in het westen van Duitsland. In Noordrijn-Westfalen zijn met ca. 700 musea verhoudingsgewijs de meeste culturele instellingen in Europa te vinden. Het Nationaal Park Eifel en veertien natuurparken beslaan meer dan een kwart van de regio. Vakantie op het platteland wordt voornamelijk in de middelgebergtes van Sauerland, Siegerland-Wittgenstein, Bergisches Land en Eifel doorgebracht.

Populaire plaatsen

Utscheid 1 Kiel 1

Deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland
Kamperen in Rijnland-Palts

Kamperen in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts ligt in het zuidwesten van Duitsland. Deze deelstaat is ook de grootste wijnleverancier van het land. Van Duitslands 13 kwaliteitswijngebieden liggen er 6 in Rijnland-Palts. Dat zijn de wijnstreken Ahr, Mittelrhein, Mosel, Nahe, Rheinhessen en Palts.

Populaire plaatsen

Gerbach 1 Kröv 1 Bockenau 1

Deelstaat Rijnland-Palts in Duitsland
Kamperen in Saarland

Kamperen in Saarland

Saarland

Saarland is een van de zestien deelstaten in Duitsland. Saarland wordt begrensd door Frankrijk in het zuiden en westen, het Groothertogdom Luxemburg in het uiterste noordwesten en Rijnland-Palts in het noorden en oosten. De deelstaat is genoemd naar de Saar, een rivier die stroomt van het zuiden naar het noordwesten. De Moezel vormt de grens met Luxemburg.

Populaire plaatsen

Gersheim 1

Deelstaat Saarland in Duitsland
Kamperen in Thüringen

Kamperen in Thüringen

Thüringen

De Vrijstaat Thüringen is een deelstaat in het midden van de bondsrepubliek Duitsland. In het noorden bevinden zich naast de uitlopers van de Harz geïsoleerde heuvelruggen. Het hart van de deelstaat wordt ingenomen door het Thüringer Bekken. Het zuiden van Thüringen wordt gedomineerd door het middelgebergte het Thüringer Woud. In het zuidwesten heeft Thüringen haar aandeel in het vulkanische Rhöngebergte.

Populaire plaatsen

Lichtenau 1

Deelstaat Thüringen in Duitsland

Reisadvies Duitsland

Reisadvies Duitsland
Reisadvies

Reisadvies Duitsland

In geval van nood
In geval van nood

Top