Loading...

Campings in Noorwegen

Klimaat Noorwegen

In Noorwegen varieert het klimaat van de kust tot in het binnenland. In feite heeft Noorwegen vijf verschillende klimaattypes. De kustgebieden hebben een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en koelere zomermaanden. In het binnenland heerst een landklimaat met koudere winters, maar een warmere zomer. Door de warmte van de Golfstroom is Noorwegen een stuk warmer dan van de ligging verwacht mag worden.

Verder naar het noorden vind je een combinatie van drie klimaattypes. Het binnenland heeft voor een groot deel een koel landklimaat dat overgaat in een toendraklimaat en op sommige hoger gelegen delen in centraal Noorwegen een Alpenklimaat. In de winter kun je zeer lage temperaturen verwachten met zelfs min 40 graden Celsius. De temperatuur verandert echter snel van dag tot dag.

Dus wat is de beste tijd om naar Noorwegen te reizen? Het hangt natuurlijk af van de reden waarom je Noorwegen bezoekt, maar wij denken dat de zomer de beste tijd is om te bezoeken. De beste maanden zijn juni, juli en augustus. Dit is de periode met de hoogste temperaturen en de meeste zonneschijn (en veel zonuren per dag!). Qua neerslag moet je een beetje geluk hebben. Het kan dagenlang droog zijn, maar het kan ook voorkomen dat het elke dag van de week regent. De temperaturen in het zuiden van Noorwegen vallen tussen de 25 en 30 graden Celsius. In Noors Lapland ervaar je ook gemiddelde temperaturen rond de 23 graden Celsius.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Kamperen in Noorwegen

Kamperen in Møre og Romsdal

Kamperen in Møre og Romsdal

Møre og Romsdal

Møre og Romsdal is een provincie in het meest noordelijke deel van West-Noorwegen. De bergketen Trollheimen bevindt zich gedeeltelijk in Møre og Romsdal. Traditioneel is de provincie verdeeld in drie districten. Van noord naar zuid zijn dit Nordmøre, Romsdal en Sunnmøre. Vanwege geografische kenmerken heeft de provincie veel bewoonde eilanden en wordt het doorsneden door verschillende diepe fjorden.

Populaire plaatsen

Fosnavag 1

Provincie Møre og Romsdal in Noorwegen
Kamperen in Nordland

Kamperen in Nordland

Nordland

Nordland is een provincie van Noorwegen en behoort tot de regio Nord-Norge in het noorden van Noorwegen. Nordland ligt op de breedtegraad van de poolcirkel. Nordland bestaat voornamelijk uit bergen die steil omhoogkomen vanaf de strandzone langs de kust. Lofoten en Vesterålen zijn in het bijzonder bekend om de ruige bergformaties.

Populaire plaatsen

Velfjord 1

Provincie Nordland in Noorwegen
Kamperen in Troms

Kamperen in Troms

Kamperen in Viken

Kamperen in Viken

Viken

Viken is een provincie in Oost-Noorwegen.

Populaire plaatsen

Aengelholm 1

Provincie Viken in Noorwegen
Kamperen in Vestfold og Telemark

Kamperen in Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark

Vestfold og Telemark is de meest zuidelijke provincie in Oost-Noorwegen die bestaat uit twee verschillende en afzonderlijke traditionele regio's.

Populaire plaatsen

Miland 1

Provincie Vestfold og Telemark in Noorwegen

Reisadvies Noorwegen

Reisadvies Noorwegen
Reisadvies

Reisadvies Noorwegen

Reischecklist Noorwegen
Reischecklist

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Gebruik de reischecklist!

Veiligheidsrisico's
Veiligheidsrisico's

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico?s in Noorwegen.

Corona en gezondheid
Corona en gezondheid

Lees hier meer over Noorwegen en het coronavirus.

Verkeer
Verkeer

Kijk hier voor meer informatie over het verkeer in Noorwegen.

In geval van nood
In geval van nood

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat u zelf kunt doen in een noodsituatie.

Top